Arbejdernes Landsbank

Et bedre tilhørsforhold med preboarding

Du husker sikkert selv, hvordan det var at underskrive din ansættelseskontrakt. Måske var du lettet, glad, vemodig eller noget helt fjerde? Én følelse oplevede du nok med al sandsynlighed: Du var spændt på at komme i gang med dit nye arbejde.

Men var den følelse nok til at skabe et stærkt bånd mellem dig og den nye arbejdsplads? Muligvis ikke, og dét var en af grundene til, at Arbejdernes Landsbank gik i gang med at undersøge muligheden for at skabe et preboarding-forløb til nye kollegaer.

Created with Sketch. “Det var nogle virkelig gode møder, hvor vi blev involveret og lyttet til igennem hele processen. Så jeg synes, at det har fungeret rigtig godt - også når man ser på resultatet, der har nogle rigtig sjove gimmicks, mens man lærer om banken,” siger Martin Wonsild Bastrup.

Det var kollegaerne Martin Wonsild Bastrup og Lene Overgaard, der begge er HR konsulenter i Arbejdernes Landsbank som stod for preboarding-projektet. Formålet med projektet var at sikre at nye medarbejdere hurtigere få et tilhørsforhold til Arbejdernes Landsbank og en forståelse af kulturen – idet folk oftere skifter job i dag end tidligere. De lavede i samarbejde med Learningbank et anderledes preboarding-forløb hvor modulerne bl.a. består af et gamificeret læringsspil.

Hvordan har processen været, og hvad har responsen været på spillet?

“Vi har fået rigtig god feedback fra alle, der har været igennem. Lederne især har fortalt mig, at det er nemt, tilgængeligt, og at det har været en god, let introduktion til hvad Arbejdernes Landsbank er, og hvad vi står for. De synes hele pakken er god, sjov og professionel,” siger Martin Wonsild Bastrup, og afslutter:

“Vi har været rigtig glade for samarbejdet med Learningbank. Som kunder har vi følt os super trygge i processen og i gode hænder, fordi Learningbank har været professionelle, nærværende og tæt på os som kunder. Så jeg vil helt sikkert anbefale Learningbank til andre i fremtiden.”

Hent hele casen