Coop

Interaktiv compliance-træning skaber større awareness i Coop Danmark

En tung PDF blandet sammen med ferie – og barselspolitikkerne. Sådan havde medarbejderne i Coop Danmark tidligere kunne orientere sig om bl.a. IT-sikkerhed, Code of Conduct og regler om persondata. Én der til dagligt beskæftiger sig med regler og compliance er Bjørn Langhorn Lundt, Head of Procurement i Coop Technology. For ham er det derfor ikke et problem at efterleve bestemte regler og politikker. Men når det kommer til andre medarbejdere, som ikke har den store berøringsflade med compliance, er det straks en anden størrelse.

Created with Sketch. “Oftest vil det jo være sådan, at medarbejderne interesserer sig mere for om ‘jeg har fem eller seks ugers ferie, og hvis jeg nu flytter har jeg så en flyttedag?’ Det ligger meget nært på sinde hos dem, mens de lidt mere trivielle, kedelige ting som compliance måske forsvinder lidt.”
Onboarding til medarbejdere i 7 lande

“Man ved godt at der ligger noget, men man kan faktisk ikke 100 % huske hvad der står. Områderne er super vigtige, så derfor giver det måske ikke så meget mening, at politikkerne ligger inde i Sharepoint blandet sammen med tusind andre dokumenter,” siger Bjørn Langhorn Lundt, Head of Procurement i Coop Technology.

Den 25. maj 2018 trådte den nye persondataforordning (GDPR) i kraft. Derfor overvejede Coop Danmark inden da, om de skulle gentænke den måde de tidligere havde oplyst deres medarbejdere om regler.

Created with Sketch. “Ligesom alle andre virksomheder, der håndterer EU-borgeres data, skulle vi jo også efterleve en masse nye regler inden for lovgivningen. Så vi havde helt sikkert et behov for at skabe noget mere awareness og compliance med vores politikker. Og - ikke mindst - at få dem forankret i organisationen og få folk til at efterleve dem. Så vi syntes, at det nok var en god idé at lave noget andet end en PDF og lægge den på Sharepoint,” siger Bjørn.

Vil du vide mere om, hvad Coop har gjort for at få højere gennemførselsrate på deres e-læring – og ændret medarbejdernes attitude ift. compliance-træning fra negativ til positiv? Så hent casen herunder og få det hele med.

Få casen direkte i din indbakke