FITNESS WORLD

Styrketræning for hjernecellerne

Her fortæller Uddannelsesansvarlig Cille Qvist Klitgård, hvordan Fitness World arbejder med sine kerneværdier på en ny digital måde, der rammer medarbejderne i flere end 150 fitnesscentre fordelt over hele Danmark: En tilgang, der binder værdiarbejdet utroligt fint sammen med onboarding og kompetenceudvikling.

Created with Sketch. Det er svært at få indflydelse på kulturen i flere end 150 centre, som er spredt over hele landet. Men vi må og skal have indflydelse på, hvad de nye medarbejdere bliver præsenteret for, når de starter hos os. Det er vigtigt, at vi har styring med dette – men vi skal samtidig ikke optræde som politi,

Derfor har Cille i samarbejde med Learningbanks konsulent Alisa Reichert skabt en digital onboarding med tre forskellige spor inklusiv spørgsmål og opgaver, som retter sig mod den enkelte målgruppe. Der er tre målgrupper, som skal onboardes: Administrativt personale, Centerledere og assisterende centerledere samt de øvrige medarbejdere, som kan være f.eks. instruktører, receptionister, personlige trænere, rengøringspersonale osv.

Hvordan kan vi hjælpe bedst muligt – og forstyrre mindst muligt?

”Det er en hårfin balance. For medarbejdere og ledere ude i centrene skal have plads til at løfte deres opgaver. Det nytter ikke, at vi kommer og pådutter dem alt muligt. Der er forskel på en lille flække i Nordjylland og så for eksempel et stort center i København. De tager forandringerne til sig i forskelligt tempo. Derfor er Learningbank en kæmpe fordel Fitness World: Onboarding & kompetenceudvikling for os. For nu kan vi hjælpe de lokale centerledere og følge tæt op, uden at det kommer til at virke som en løftet pegefinger,” fortæller Cille.

Onboarding i 3 spor, som passer til målgruppen

Gennem den nye onboarding får medarbejderne indsigt i kædens historie og værdier blandt andet gennem små tekster skrevet af udvalgte ledere, som giver deres egen personlige beretning om værdierne. Cille har sammen med sine kolleger skabt læringsmaterialet i Learningbank e-learning platformen. Hvis du vil vide mere om, hvordan Cille arbejder, så hent hele casen her på siden.

Få casen direkte i din indbakke