MCDONALD'S

Vi rammer målgruppen med nye træningsformer

HR & Training Consultant Thorbjørn Milling fortæller, hvorfor medarbejderne skal kæmpe mod bakterier i et spændende, nyt læringsspil, som har fokus på et af de vigtigste emner for ansatte i McDonald’s: Fødevaresikkerhed.

McDonald’s har en målsætning om at være en attraktiv arbejdsplads for unge mennesker. Årligt trænes flere hundrede unge medarbejdere i 16-20 års alderen.

For at optimere træningsstrategien har McDonald’s valgt at tage nye teknologier og medier i brug – blandt andet med gamificeret læring: Målet er at tage et lidt ‘tørt og kedeligt’ emne, og gøre det sjovt og interessant for målgruppen, så læringen sidder bedre fast!

Du har 30 dage til at få det lært

”Du kan ikke arbejde i en McDonald’s restaurant, før du har været igennem den obligatoriske træningspakke. Den skal være bestået i løbet af de første 30 dage,” fortæller Thorbjørn.

Men det globale træningsmateriale i en global koncern kan mangle kant:

Created with Sketch. ”Det må ikke ligne noget fra et fjernt hovedkontor. Vi er McDonald’s medarbejdere, men er vi også danskere. Vi har en ung kultur med et højt tempo og humor. Det skal vores træningsmaterialer også afspejle. Og i de seneste to år har vi haft stort fokus på fornyelse: Det er fedt at finde en lokal partner som kan understøtte det,” fortæller Thorbjørn om samarbejdet med Learningbank.
Farvel til det gamle hygiejnecertifikat – og goddag til relevant viden

Indtil for nylig var McDonald’s underlagt en specifik lovgivning, som nødvendiggjorde, at man købte træning og licenser hos en godkendt tredjepart for at opnå hygiejnecertifikater til de ansatte.

Created with Sketch. Den standardiserede løsning er dog ikke optimal, forklarer Thorbjørn: ”Træningen er den samme, uanset om du arbejder i en slikbutik, på en restaurant eller et hotel. Og det er ikke relevant for vores medarbejdere at lære, hvordan man genopvarmer en suppe.”

Derfor har McDonald’s valgt en helt ny tilgang til træning. Vil du vide mere om, hvordan McDonald’s arbejder med læring? Så download den komplette case her på siden.

Få casen direkte i din indbakke